The devil is playing with it

The devil is playing with it


Thuisbegeleiding
In mijn werk als ambulant begeleider begeleid ik mensen in de thuissituatie. Dit keer bezocht ik een meneer met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Ik had hem één keer eerder bezocht, samen met een collega.
Direct toen ik binnen kwam gaf meneer aan dat hij allereerst graag zijn e-mail, die hij mij gestuurd had, wilde bespreken. Ik gaf aan dat ik geen mail ontvangen had. Het enige wat de man uitbracht was; ‘the devil is playing with it, the devil is playing with it’.
Ik stelde voor om meneer zijn computer op te starten en de e-mail nu te lezen. Zodat ik snel op de hoogte was van het zéér belangrijke onderwerp dat meneer wilde bespreken. Samen gingen we naar de kamer waar zijn computer stond. Ik duwde zijn rolstoel. Het duurde even voordat HIJ met al zijn beperkingen de computer had opgestart en de mail had geopend. Ik verwachtte dat het een vraag zou zijn waar wij direct praktisch mee aan de slag konden.
Eenmaal de mail aan het lezen realiseerde ik mij dat het een virtuele liefdesbrief was. Toen ik klaar was met lezen draaide ik mij om naar meneer en vroeg hij: ‘Will you marry me?’.
De volgende ochtend ontving ik de e-mail twee keer.
Maatschappelijk Werker/ Ambulant Begeleider

Suggesties


Huishouden van Jan Steen

De hond staat al bij het raam te blaffen. Vanaf de voordeur zie ik een tuin vol met spullen: autobanden,…

Lezen

Bodybuilder

Ik bezocht  samen met een vrijwilliger een voormalig heroïneverslaafde bodybuilder. Hij was behoorlijk zenuwachtig omdat hij vandaag voor het eerst de…

Lezen

Lief echtpaar

Ik kwam aan bij de woning en mijn nieuwe cliënt stond al voor de deur te wachten. Ze was een…

Lezen