DOE MEE!

Wie

Op dit blog verzamelen we verhalen en dagboeken van sociale professionals. Sociale professionals zijn werkzaam in het sociale domein. Maatschappelijk werkers, groepsbegeleiders, sociotherapeuten, activiteitenbegeleiders, pedagogisch medewerkers, reclasseringswerkers, gezinsvoogden, jeugdhulpverleners, sociaal verpleegkundigen, opbouwwerkers etc.

Wat

Verhalen

Het dagelijks werk zit vol met mooie verhalen. We roepen jullie op deze verhalen met ons te delen. Anekdotes, belevenissen en avonturen, ontroerende momenten, grappige gebeurtenissen en bijzondere ontmoetingen. Een goed gesprek, een schrijnende situatie, spannende interacties, een memorabele cliënt een herinnering of iets wat recent gebeurd is. Het kan allemaal als het maar over jou en/of de cliënt gaat.

Dagboeken

Hoe ziet het dagelijks werk van sociale professionals er uit? Waar krijgen zij mee van doen? Van een cliëntgesprek naar een overleg met collega’s en behandelaars, dan gaat de telefoon en belt er een familielid en vervolgens moet er nog even ingelezen worden op een dossier. Elke dag ziet er anders uit en doen zich onvoorziene wendingen voor. Die dynamiek willen we laten zien in de dagboeken. Clientgesprekken maar ook de gewone dagelijkse beslommeringen en zorgen van sociale professionals kunnen aan bod komen.

Hoe

We zijn sociale professionals. We realiseren ons dat niet in iedereen een vaardig schrijver schuilt. Misschien heb je een leuk verhaal of wil je een dag op jouw werk beschrijven maar weet je niet hoe dat aantrekkelijk op te schrijven.

We kunnen je bellen. We nemen een telefonisch interview af en wij schrijven je verhaal op. Dit leggen we natuurlijk aan je voor ter goedkeuring.

Als je meedoet kan je verhaal of dagboek gebruikt worden in een publicatie.

Mail ons

Je kunt mailen naar ditishetsociaalwerk@outlook.com

 

MEER WETEN 

Artikel In Sozio, vakblad voor sociale professionals, verscheen van ons het artikel 'Authentiek, betrokken, creatieve meebewegers: Sociale professionals over hun dagelijks werk'. Dat lees je hier.

Artikel Naar aanleiding van het verschijnen van ons boek schreven we voor Sozio het artikel 'Sociale professionals laten zich horen'. Dat lees je hier.

Interview Lees het interview met Movisie 'Lezen in het dagboek van de socialeprofessional'hier.

Interview In 'Vakblad Sociaal Werk' verscheen een interview met ons over 'Dit is het sociaal werk' en ons boek. Dat interview lees je hier.

Vlog Jelle de Boer brengt, voor Movisie, het sociaal werk in beeld met vlogs. Daar voelt 'Dit is het sociaal werk' zich mee verwant dus werkten we mee aan de vierde vlog van 'Jelle de Boer on tour'. Bekijk de vlog 'Vertel je verhaal' hier.