Schaamte

Schaamte


Gehandicaptenzorg
Schuldhulpverlening
Thuisbegeleiding
Ik ontving een aanmelding van een jonge vrouw met een licht verstandelijke beperking. Ze woonde zelfstandig en werkte als verkeersregelaar. Telkens weer ontstonden er financiële problemen. Er was een stevig sociaal netwerk aanwezig die haar graag wilde ondersteunen bij deze problemen. Maar ze accepteerde geen hulp van de familie en vroeg er dus ook niet om. Hulp van een vrijwilliger wilde ze daarentegen wel en die zou ik voor haar gaan zoeken.
Maar vanwaar die weigering van hulp van haar familie? Al snel kwam de aap uit mouw. Iedereen in de familie had gestudeerd en ze waren werkzaam in de advocatuur en als bedrijfsjuristen. Ze waren succesvol in hun carrière en stonden bovenaan de maatschappelijke ladder. 
Zij was de enige die niet had gestudeerd. Ze werkte als verkeersregelaar. Ze schaamde zich en nu was ze ook nog eens niet in staat om haar financiën op orde te houden.
Coördinator informele zorg

Suggesties


Lief echtpaar

Ik kwam aan bij de woning en mijn nieuwe cliënt stond al voor de deur te wachten. Ze was een…

Lezen

Een andere kijk

Soms kan iemand geen woorden vinden voor de emotie die ze voelen en het gedrag dat daaruit voort komt. En soms…

Lezen

Belletje lellen

Humor is erg belangrijk in mijn werk. En ik denk eigenlijk voor iedereen die binnen de zorg- en welzijnssector werkzaam…

Lezen