Huisbezoek

Huisbezoek


Jeugdzorg
Ik had een afspraak staan aan het begin van de middag voor een huisbezoek. Twee kinderen die ik als jeugdbeschermer begeleidde woonde bij hun oma. Ik was niet helemaal tevreden met de plaatsing. Behalve oma en de kinderen verbleven er regelmatig andere familieleden in het huis. Het was een te onrustige omgeving.
Ik kwam bij het huis aan en trof een enorme puinhoop aan. De woning was volledig overhoop gehaald. De voordeur was met geweld uit zijn sponning geramd. De kasten waren leeg getrokken en de meubels van zijn plek gehaald. Het bed van oma was van de muur geschoven en had een beschimmelde muur zichtbaar gemaakt.
Vroeg in de ochtend had er een politie-inval plaatsgevonden. In de woning waren wapens gevonden. Waarschijnlijk het bezit van een inwonende neef. Hij was aangehouden en zat nu vast. De politie-inval moet vreselijk beangstigend zijn geweest voor de kinderen. De kinderen heb ik niet veel later kunnen plaatsen in een stabielere situatie.

Ik weet niet waarom maar die beschimmelde plek achter het bed van oma maakte misschien nog wel het meest indruk op me. Dat beeld heeft zich op mijn netvlies gebrand.
 
Jeugdbeschermer

Suggesties


Ventje

De kinderen die ik leerde kennen tijdens mijn eerste stage kan ik me na al die jaren nog steeds stuk…

Lezen

Beestenboel

Ik werkte als ambulant gezinsbegeleider en begeleidde een gezin bestaande uit moeder (met een verstandelijke beperking), vader en 2 kinderen.…

Lezen

Uit Angola

Ik werkte bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst. Beter bekend als de gevreesde IND. In mijn functie van contactambtenaar interviewde…

Lezen