Ei

Ei


Ouderenzorg
Het gaat niet goed met mw L. Zij heeft de laatste sacramenten toegediend gekregen en wacht op haar einde. Ik ga even bij haar kijken, afscheid nemen, wat zou ik nu nog voor haar kunnen betekenen. Twee dagen geleden was mw nog fit. Tijdens de activiteit “schoonheids- salon” heeft ze haar nagels laten lakken, parelmoer roze,  chique net als koningin Beatrix.
Smalletjes ligt mw in bed, haar handen met de roze  nagels stil op haar dekbed. “Kan ik iets voor u doen, wilt u misschien iets drinken?”  vraag ik. Net als ik denk dat ik geen respons krijg zegt ze zachtjes: “n zachtgekookt eitje”
Ik loop naar de grote instellingskeuken waar elke dag gekookt wordt. “Geen eieren, geen salmonella, ik heb wel eipoeder voor je!” zegt de kok. Die akelige HACCP met zijn voedselveiligheid gooit roet in het eten. “Ik neem geen verantwoording hoor”, zegt de kok als ik hem mijn plan vertel. Ik leen een fiets van een collega en rijd naar de dichtsbijzijnde supermarkt. Mw L.  kreeg haar eitje, zachtgekookt.
Soms is het hard nodig om tegen de regels in te gaan.
Activiteitenbegeleidster

Suggesties


Naar de kerk

Haar lief craquelé gezicht stond droevig en vermoeid. Ik sprak haar aan en vroeg of haar kerkgang vandaag fijn was…

Lezen

Kool

Op de afdeling Psychogeriatrie is het etenstijd, dat is spitsuur; bijna alle bewoners moeten geholpen worden met eten. Collega’s in…

Lezen

De nacht doorkomen

Er is een nieuwe bewoner opgenomen, de heer de B, hij zit voor het raam en kijkt naar buiten. Hij…

Lezen