Ei

Ei


Ouderenzorg
Het gaat niet goed met mw L. Zij heeft de laatste sacramenten toegediend gekregen en wacht op haar einde. Ik ga even bij haar kijken, afscheid nemen, wat zou ik nu nog voor haar kunnen betekenen. Twee dagen geleden was mw nog fit. Tijdens de activiteit “schoonheids- salon” heeft ze haar nagels laten lakken, parelmoer roze,  chique net als koningin Beatrix.
Smalletjes ligt mw in bed, haar handen met de roze  nagels stil op haar dekbed. “Kan ik iets voor u doen, wilt u misschien iets drinken?”  vraag ik. Net als ik denk dat ik geen respons krijg zegt ze zachtjes: “n zachtgekookt eitje”
Ik loop naar de grote instellingskeuken waar elke dag gekookt wordt. “Geen eieren, geen salmonella, ik heb wel eipoeder voor je!” zegt de kok. Die akelige HACCP met zijn voedselveiligheid gooit roet in het eten. “Ik neem geen verantwoording hoor”, zegt de kok als ik hem mijn plan vertel. Ik leen een fiets van een collega en rijd naar de dichtsbijzijnde supermarkt. Mw L.  kreeg haar eitje, zachtgekookt.
Soms is het hard nodig om tegen de regels in te gaan.
Activiteitenbegeleidster

Suggesties


De Internationale

Als trainer verdiep ik me in het werk van de cursisten. Zodoende neem ik regelmatig een kijkje op hun werkplek. Zo…

Lezen

Gedeeld verleden

Soms word ik als coach en trainer gevraagd om mee te denken over een probleem dat zich voordoet bij een…

Lezen

Oorvijg

Het proces van dementie kan gepaard gaan met veranderingen in de persoonlijkheid. Een van de bewoonsters was voor haar kinderen…

Lezen