Bevestigend geknik

Bevestigend geknik


Algemeen Maatschappelijk Werk

Met z'n drieën zaten we in een spreekkamer. Een cliënt, een collega en ik. We zaten om een laag tafeltje en op dat tafeltje stonden wat zaken zoals een bakje met tissues, een bakje met papieren over de rechten van cliënten en iets van melkpoeder of zo.

Ik voerde het intakegesprek en mijn collega luisterde mee. Het was niet echt een zwaar gesprek en ik merkte dat mijn collega zo af en toe het wat moeilijk had. De cliënt daarentegen liet niets bijzonders merken.

Na afloop van het gesprek vertelde ze wat er aan de hand was. Achter mij stond namelijk een grote kamerplant en mijn stoel stond kennelijk tegen de pot aan.

Telkens wanneer ik bevestigend met mijn hoofd knikte, knikte die plant als het ware mee. Ze wilde dat niet tijdens het gesprek zeggen en ze moest er eigenlijk om lachen.

Tja, het zal er ook wel apart uitgezien hebben in die verder sobere spreekkamer.

Maatschappelijk werker

Suggesties


Een schop onder de kont

Er stond een intakegesprek gepland met een man van 35. Meer dan dat en zijn naam wist ik niet. Hij…

Lezen

Jij bezwaar maken

In het Algemeen Maatschappelijk Werk wordt vaak gewerkt met inloopspreekuren. Op zo’n spreekuur kan iedereen zich melden met allerlei vragen…

Lezen

David Bowie

Ik maakte mij ernstige zorgen over een bewoonster in de wijk waar ik werk. De psychiatrische problematiek kwam steeds meer…

Lezen