Wim en Wilma

Wim en Wilma


Reclassering

Wim en Wilma hadden elkaar leren kennen op de Cliff Richard fanclubdag. Zij was een stuk ouder dan hij maar dat bleek geen belemmering. Het was duidelijk dat ze gek op elkaar waren, dat straalde ervan af. Bovendien kwamen ze samen, als stel, naar de reclassering. Terwijl het om een huiselijk geweld zaak ging waarbij hij de dader en zij het slachtoffer was. Hoe was dat nou toch zo gekomen?

Ze waren samen stappen in Amsterdam. Dat was heel gezellig geweest. Na afloop wilde Wim nog een beetje coke snuiven en nog even naar de wallen. Dat deed hij vaker. Wilma wist daarvan en Wim vond dat zij dat moest accepteren. Hij was daar altijd open over geweest. Zo nu en dan, zo zei hij: ‘sloeg hij een paar honderd euro stuk aan coke en hoeren’. Daar zette hij geld voor opzij. Daar werkte hij hard voor.

Maar Wilma had er die avond genoeg van en probeerde hem richting de taxi te sleuren. Dat ging gepaard van geschreeuw en gescheld. Onderwijl wist ze zijn portemonnee te bemachtigen. Dat zou hem wel weerhouden van zijn plannen. Toen gebeurde het en viel er een klap. Misschien twee.

Hij had er spijt van. Zij vond het allemaal niet zo erg meer. Wat een gedoe was ervan gekomen. Nu moest hij voor de rechter komen en zaten ze samen bij de reclassering. Nee, dat was allemaal niet de bedoeling geweest.

Reclasseringswerker Advies SVG

Suggesties


Molenbezoek

In een schermutseling was ze van de trap geduwd. Dat had flink wat blauwe plekken veroorzaakt. De vrouw wilde geen…

Lezen

Huiselijk geweld

uitzichtloos, uitgepraat ingekakt en ineengezakt zitten zij daar samen ooit elkaars grote liefde nu rest kille wrok, zelfs haat ze…

Lezen

Surinaamse zuurkool

Eindelijk was het dan zover, het toezicht was ten einde. Hij kwam van ver, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze man,…

Lezen