Bodybuilder

Bodybuilder


Informele zorg
Thuisbegeleiding
Verslavingszorg

Ik bezocht  samen met een vrijwilliger een voormalig heroïneverslaafde bodybuilder. Hij was behoorlijk zenuwachtig omdat hij vandaag voor het eerst de vrijwilliger ging ontmoeten die ik voor hem in gedachten had.
Om zijn zenuwen de baas te blijven had hij zichzelf moed in gedronken met een glas wodka. Echt geholpen had het niet want hij was zichtbaar nerveus. De vrijwilliger zou hem gaan helpen met zijn administratie en het in kaart brengen van zijn schulden.

Het was een indrukwekkende vent. Ten eerste was hij enorm. Ook zat hij onder de tatoeages waar hij erg trots op was. Stuk voor stuk showde hij ze ons, terloops mochten we ook zijn littekens bewonderen. Hij liet ons foto’s zien van vroeger, in betere tijden met al zijn spieren nog in optima forma.
Ook zijn woning was bijzonder te noemen. Er waren geen kasten. Zijn kleding hing hij op aan de verwarmingsbuizen. Zijn administratie was een rommeltje. Overal lagen stapeltje paperassen en ongeopende post. Daar ging hij samen met de vrijwilliger nog een flinke kluif aan hebben.
Zo kom je in het werk vaak opvallende personen tegen. Geweldig dat er vrijwilligers zijn die deze mensen willen steunen.
Coördinator maatjesproject

Suggesties


Lief echtpaar

Ik kwam aan bij de woning en mijn nieuwe cliënt stond al voor de deur te wachten. Ze was een echte actrice en heette me met veel gevoel voor drama welkom. Het betrof een vrouw en haar hoog bejaarde echtgenoot. Het leeftijdsverschil was aanzienlijk. Binnen trof ik een verwaarloosd huishouden…

Lezen

Een woensdag in de informele zorg: tussen vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en professionals

Eerst de mail. Onder andere berichten van verwijzers. Maatschappelijk dienstverleners zoals schuldhulpverleners, sociaal raadslieden en maatschappelijk werkers, melden hun cliënt aan voor een vrijwilliger. Onze vrijwilligers ondersteunen cliënten met schuldproblematiek. Ik probeer een schuldhulpverlener telefonisch te bereiken. Zijn cliënt is al gekoppeld aan een van onze vrijwilligers maar er is…

Lezen